Października 12, 2024, 05:54:00 am

Autor Wątek: Niedzielny wypad  (Przeczytany 4044 razy)

Offline sona46

• Mistrz
Niedzielny wypad
« dnia: Lipca 15, 2013, 12:44:16 pm »
Chodź pogoda nie specjalnie była zachęcająca postanowiłem od rana objechać małą traskę w okół zbiornika jeziorska,napawając się urokami przyrody i wsłuchując w równą pracę awo sporta na którym do tej pory nie miałem okazji za wiele pojeździć,po przejechaniu ok 90km a mając z 50 do domu w pewnym momencie awo zgasło i próby ponownego odpalenia nie przynosiły skutku.Zdesperowany z bolącą nogą już miałem podprowadzić moto do najbliższej zagrody,gdy usłyszałem zatrzymujący się motor,a kierowcą okazał się znany kolega martinez.Z nową wiarą przystąpiliśmy do diagnozowania usterki,ale po dobrych 40min poddaliśmy się odprowadzając moto do gospodarza.Na diagnozę przyjdzie czas dzisiaj bo z rana z przyczepką pojechałem po awo,które stoi już w swoim garażu.Jeszcze raz serdeczne podziękowania dla Marcina który odwiózł mnie swoim moto do domu. 

Offline LukS

• Moderator
  • Mogę sam zbudować AWO
Odp: Niedzielny wypad
« Odpowiedź #1 dnia: Lipca 15, 2013, 05:25:46 pm »
Ależ masz fart w spotkaniach na drodze!

Offline sona46

• Mistrz
« Odpowiedź #2 dnia: Lipca 16, 2013, 08:42:41 am »
Aż strach myśleć jak tu dojechać na spotkanie za dwa dni.A tak odnośnie awarii to już na drodze stwierdziliśmy że gaźnik nie podaje paliwa,po wyczyszczeniu w domu dalej to samo,paliwo widać w otworach z tyłu gaźnika,dysze czyste a moto nie zapala,świeca sucha.
Wczoraj dociągłem głowicę i ustawiłem luzy zaworowe bo przejechałem nim niecałe 500km po remoncie od 3 lat.Dziś podłożę drugi gaźnik bo nie widzę innej opcji jak zapchany kanał.

Offline Frytejro

• Mechanik
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 05, 2013, 07:48:44 am »
Musze tutaj sie dopisac, :D  bo tez miałem wczoraj wypad na Awo.. na szczescie u mnie zakonczył sie 1km od garażu i  z żoną wrócilismy pieszo z cpnu pchając awoka... a mielismy robic trase 90km... uff...  zdazyłem na cpn dojechac i.. pękła linka sprzęgła.. ehh ..

Offline sona46

• Mistrz
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 06, 2013, 09:42:34 am »
To najgorsze,człowiek się szykuje,stara a tu taka pierdoła.Ale z drugiej strony mogłeś wykorzystać sytuację i raz w życiu być popchniętym przez żonę ;)i wrócić na silniku a nie z pycha.

Offline Frytejro

• Mechanik
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 06, 2013, 11:28:32 am »
Było tak gorąco ze w sumie zapomniałem o opcji pycha z 2.. zwłaszcza ze chwile było z górki i moglismy razem dojechac reszte .. ale zonk :D widac ze dawno nie jezdzilem na motorze i troche pozapominałem   :o