Wrzesień 23, 2023, 10:54:47 pm

Autor Wątek: Niedzielny wyjazd do Wrocławia  (Przeczytany 3533 razy)

Offline Witka1

• Nowicjusz
  • *
  • AWO TURIST 1957r.;
Niedzielny wyjazd do Wrocławia
« dnia: Październik 26, 2014, 05:58:36 pm »
W niedzielę, po zmianie czasu, odwarzyłem się wybrać w dłuższy wypad swoim AWO, do Wrocławia.
Po drodze wzbudzałem zainteresowanie kierowców, młodzi motocykliści, przy mijaniu podnosili - rękę , co ja im też czyniłem, często zwalniali prędkość, na swoich ścigaczach.
Trochę przeżywałem stres, szczególnie na światłach, raz za szybko puściłem sprzęgło i przy ruszaniu silnik zgasł i już zdenerwowanie, czy zapali silnik ,a za mną stoją grzecznie samochody. Udało się z kopa, za pierwszym razem, AWO odpaliło , a kierowcy spokojnie odjechali , machając , że jest dobrze.
Po drodze zatrzymałem się na kawę, pozostawiając AWO obok, dla uciechy rodziców z dziećmi. Jadąc wokół komina przejechałem 52 km i szczęśliwie wróciłem do domu , gdzie oczekiwała mnie żona.

i powrót do domu

Online Michał

• Mistrz
Odp: Niedzielny wyjazd do Wrocławia
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 26, 2014, 07:21:59 pm »
I nie taki diabeł straszny ;D
KTO MA AWO JEŹDZI KLAWO

Offline sona46

• Mistrz
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 27, 2014, 07:55:21 am »
Jakiś stres zawsze jest,ale to dodaje uroku,a i przy takiej temperaturze człowiek szybko ochłonie,ano ja też zapowiadałem że kończę ale od 10 nowego czasu wypad na janku i tym razem już nie wokół komina,zaliczone 140km i wreszcie janek dostał powietrza w płuca,można zrobić pierwszą zmianę oleju.Ubrany byłem jak na wyprawę wędkarską w zimie na lód więc komfort niesamowity,pierwszy raz mnie nie przewiało-mam nadzieję  :P

Offline marjew

• Starszy Mechanik
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 27, 2014, 04:14:01 pm »
super maszyna, zazdrościmy  :) :)

Offline hckosmo

• Administrator
  • Mistrz
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 29, 2014, 03:27:14 pm »
nie dane nam było spotkac sie na Ślęży, to może na wiose objedziemy tą górke dookoła, razem z ekipą dolosląską ( no już troszke was jest  8) ) Wydaje mi sie że kierunek południowy z Wrocławia jest znacznie ciekawszy :D
Panie co to? To IŻ?

No Tam ten miał zmieniacz biegów przy baku, ten jakoś wybrakowany, czy pan przerobił?

Offline Witka1

• Nowicjusz
  • *
  • AWO TURIST 1957r.;
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 30, 2014, 06:19:42 pm »
Kolego hckosmo,
to był wielki pech, że nie mogliśmy się spotkać , a było tak blisko do Sobótki. Zawiodło mnie moje SORENTO, musiałem wezwać lawetę.
Myślę, że propozycja jest do przyjęcia, czy tylko AWO dojedzie, tak wysoka na przełęcz Tąpadła.?...

Offline hckosmo

• Administrator
  • Mistrz
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 31, 2014, 08:47:11 am »
Shul leży w górach ( no może pogórze ) i mam subiektywne odczucie że AWO lubi górki. Jakoś inaczej pracuje, nie narzeka, ustępują wszystkie dolegliwości itp.

W tym rokuku razem z Bende ( kolega z niemieckiego forum ) przejechaliśmy po proawie wszystkich koronnych przełęczach w sudetach.

Tak więc nie martw się, tylko planuj trasę.  8)
Panie co to? To IŻ?

No Tam ten miał zmieniacz biegów przy baku, ten jakoś wybrakowany, czy pan przerobił?