Witam! Jak wspomniałem w powitalni posiadam awo sporta z 1958 roku. Po 12 latach postanowiłem go wyremontować, w związku z tym zostały wymienione następujące elementy: nowy tłok, iskrownik wraz z prądnicą, uszczelnienia w skrzyni i w silniku, regeneracja głowicy. Niestety do pełni szczęścia pozostaje ze spraw mechanicznych wałek kopniaka wraz ze starterem oraz gaźnik. W przypadku kopniaka sprawa jest o tyle prosta, że istnieje możliwość zakupu zarówno startera jak i samego wałka wraz z tuleją i sprężyną. Natomiast problemem jest gaźnik gdyż nie wiem jaki zastosować. Mam zarówno oryginalny gaźnik BVF z płaską przepustnicą a także pegaza 26 gmu oraz czeski gaźnik jikov od jawy 175.Jednak każdy z tych gaźników wymaga regeneracji, tzn, oryginalny gaźnik ma wyrobioną przepustnicę, cieknie, korek pod rozpylaczem ma zerwany gwint, do wymiany jest prawdopodobnie także iglica oraz trzpień pływaka. Zestaw do regeneracji na allegro kosztuje 100zł, natomiast przepustnica w granicach 50 zł, mimo zakupu takiego zestawu nie mam pewności, że gaźnik będzie w 100% sprawny. To samo tyczy się gaźnika pegaz, w którym prawdopodobnie jest dorabiana przepustnica , wygląda na aluminiową, a także do wymiany iglica wraz z zapinką i dyszami. Nie mam pewności co do luzu między przepustnicą a korpusem gaźnika, gdyż nie wiem jaki jest dopuszczalny. Z kolei gaźnik jikov ma do wymiany skrzywioną iglicę , przepustnicę oraz sprężynę przepustnicy, czyli jednym słowem cały zestaw regeneracyjny. W związku z tym pojawia się pytanie jaką opcję wybrać, tzn który gaźnik regenerować waszym zdaniem, a może jako alternatywę wybrać kupno zamiennika z allegro? Kolejne pytanie czy do każdego z tych gaźników powinna być inna linka gazu? Czyli w przypadku gaźnika jikov mam zakupić linkę do jawy czy do awo? Jeszcze jedno pytanie czy w przypadku gaźnika pegaz musi być koniecznośc podłączenia ssania? Chciałbym poznac wasze opinie na temat jaki gaźnik najlepszy do awo sporta.
Za wszelkie rady będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam