No ja skleiłem ją najpierw kropelka - te drobne kawałlki , a potem Alccon`em. Udało mi się ją też dorobic,, ale postanowiłem starej nie rozwalać i spróbować zreanimować.
Wracając do remontu.. i wspomnianych problemów .... problem luźnego swożnia dyfra póki co rozwiązany - dorobiłem tulejkę - zobaczymy na jak długo starczy....
W sobote pół dnia spędziłem na udrożnieniu kanału przelewowego w dyfrze - tego co jak olej przedostanie sie poza simerring to ma wyleciec koło sruby spustowej...
rama i inne graty poza blotnikami i bakiem pomalowane - wyszlo +db. niestety dzis malowałem reszte - tragedia - sprzet zawiodł ;/ grr do poprawki bedzie szlo..
tłok i dół silnika juz w ramie.
Dzis dopasowywałem też uszczelki.. albo nie pamiętam, albo teraz te uszczelki z SD jakies takie dziwne.. ta pod cylinder strasznie cienka jest.. 0,2 mm ma.. - teczka jest grubsza ... mysle czy to astosować, czy lepiej z jakiejs tekturki zrobic lepsza...
znalazłem tez w swoich zbiorach orginalny Ikov czeski!! w stanie igła.. - jak odpale na pegazie i doreguluje motor to może spróbuje go założyć ..
Panowie mam pytanie odnosnie gowicy i cylindra...Mam dwa cylindry. Jeden ten na którym jeździłem do teraz, i nowy z nowym szlifem. Okazało sie ze ten nowy ma tuleję wystającą 4mm ponad zebra, a stary 3mm. Głowica ma wcięcie na tuleję 3mm... Uszczelka ma 2mm, stara wyłożyła się i zmniejszyła do 1,5mm - czyli praktycznie po złożeniu będzie wszystko na styk. Czy ktoś na to zwrócił uwagę jak ma u siebie ?? hmmm
pozdrowka!