Witam,
Planuje troche odremontowac moje AWO S 57. Mam troche problemow z ustaleniem zakresu prac i czesci do wymiany.
Silnik jest po generalce, co prawda pare lat temu ale mam nadzieje, ze jest ok. Zalewalem tlok olejem co jakis czas i jak wykrecilem swiece ostatnio to byla lekko wilgotna. Mam nadzieje, ze to dobry znak.
Co na pewno chce zrobic:
1. Układ wydechowy - całość
2. Zawieszenie przednie - generalka (amory, łożysko, amrtyzator skretu)
3. Zawieszenie tył
4. Kopniak - w tej chwili zaspawany
5. Elektryke
- wymiana instalacji - ostatnia dorabialem sam ale mysle ze zakup z allegro bedzie lepszym rozwiazaniem.
- Zapłon/pradnica - z tego co pamietam stracil iskre
- wywalić tą dziwne cewke ktora siedz w filtrze powietrza, w zamian wsadzic tam rozwiazenie z filtrem od malucha.
6. Malowanie:
- Bak
- Boczki - wymagaja chyba naprawy blacharskiej. Klapy nie dochodza do korpusu i jest duza przerwa. Wydaje mi sie, ze nie powinno tak byc chociaz zawiasy wygladaja na nieruszane
- Lampa
- Błotniki
7. Chromy:
- Kierownica
- Lagi
- amory
8. Uzupełnienie/wymiana elementow
- wydech
- lusterka
- gaznik - mam oryginal ale chyba wymaga regeneracji
- siodło ? - nie jestem pewny czy to jest oryginal
- zamki skrzynek
- kopniak
- siodlo pasazera?
Nie chcialbym wyciagac silnika z ramy, ale nie wiem czy to mozliwe jezeli bede chcial robic kopniaka i zapłon.
Zdaje sobie sprawe, ze to na razie dosyc luzny plan ale bede wdzieczny za wszelkie porady i sugestie zwlaszcze dotyczace oryginalnosci czesci.
https://picasaweb.google.com/108792957834016686846/20111207AWO?authuser=0&authkey=Gv1sRgCOzWrcCztb_47gE&feat=directlink Dzieki i pozdrawiam,
Bartosz