Dobrze, więc przedstawiam pacjenta.
Długo myślałem o jakimś mniej lub bardziej ciekawym motocyklu, w którym znalazłoby się kilka mechanizmów do naprawy. Nie byłem zdecydowany na żadną konkretną markę, bardziej zależało mi na tym aby buda była kompletna i zarejestrowana na białych tablicach. Oczywiście wszystko skończyło się zupełnie inaczej. Gdy już miałem dokonać transakcji zakupu motocykla polskiej myśli technicznej, pojawiła się niespodziewanie okazja przygarnięcia, dość niedrogo, o wiele bardziej dojrzałego technologicznie pojazdu zza zachodniej granicy. Choć do dziś z małą nostalgią wspominam urok tej biednej siódemki, którą chciałem kupić, to jednak im dłużej grzebię przy Sporciaku tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że to był dobry wybór.
Witam,wrzuć jakieś fotki czym tam Jasna Góra cię obdarowała 
Tak się teraz zastanawiam czy ten motocykl to nie jest jakaś pokuta za złe uczynki. Dziwne bo na żywo nie wygląda aż tak strasznie. Może gdybym dopompował powietrza i zdjął wiszącą lampę nie sprawiałby na tych zdjęciach tak smutnego wrażenia. Tutaj wygląda jak po ścięciu gilotyną.

Co cenne numery silnika i skrzyni są zgodne. Całość pochodzi chyba z jednego kompletu, bo różnica w numeracji dyfra wynosi 350. Motocykl to końcówka 1957, rama jest więc jeszcze starego typu. Do całości jednak nie bardzo pasuje podstawka centralna. Z katalogu części wynika, że zmiana centralki nastąpiła później wraz ze zmianą ramy na nowszy typ. Co myślicie, szukać oryginału, kupić replikę czy zostawić to co jest?
Nieźle

. Trzeba będzie powtórzyć wynik.

Brakuje mi wkładu optycznego do lampy. Już kilka razy nosiłem się z zamiarem kupna, ale powstrzymuje mnie brak pewności, który odblask powinienem mieć: z dwoma, czy z jednym otworem? Czy mógłby ktoś podrzucić zdjęcie śrub mocujących lampę? Interesuje mnie czy jest na nich jakaś cecha.
Silnik nieco się przykurzył.

Wolne elektrony zwiały na inny poziom energetyczny :/

Możecie się poznęcać

tzn. zapraszam do komentowania, a zwłaszcza do odpowiedzi na moje pytania

PS Nie jestem pewny czy zdjęcia się u Was wyświetlają?
Poprawiłem linkowanie, u mnie jest OK. Nie mam dobrego miejsca na hosting zdjęć.