Chciałbym prosić szanowne grono o radę w temacie motocykli z wózkiem.
Myślę sobie, że potrzebuje zestawu z wózkiem. Nigdy czymś takim nie jeździłem, ale wygląda to fajnie i jest oryginalne.
Czy można na tym bezpiecznie podróżować? Bo chce na tym wozić obie córki, co na solówce jest lekkim problemem

.
Budżet około 10 tys.
Która z tych opcji będzie najlepsza:
1. Znalezienie wózka do Awo , problem taki że moje Awo ideałem nie jest i nie jeździ jeszcze. kolejny to taki że wózki do Awo są chyba bardzo trudno osiągalne i a jak coś się trafi to do remontu i potrzeba czasu,a tego mam najmniej.
2. Myślałem o jakimś youngtimerze z wózkiem , co sądzicie np o Jawie 350 z verolexem. jest to chyba dość popularne na rynku? Jawy są dość tanie, po remoncie to jeździ bezawaryjnie, czy się mylę i też trzeba grzebać?
3 Na youngtimera z BMW mój budżet jest chyba za mału, a te wszystkie klasyczne R80 itp, bardzo mi się podobają, czy do tego są jakieś dobre wózki i ile trzeba liczyć na taki zestaw?
4. No i na koniec to co najłatwiej kupić czyli jakiegoś ruska. A jak rusek to jaki? tu sie boje awaryjności. Pewnie cięzko coś kupić do jazdy, a nie chce kupować do remontu, chyba ze minimalnego.
Na plus na pewno jest napęd wózka, bo chyba tylko tutaj można coś takiego dostać w niskiej cenie. A wycieczka do lasu w lekki teren, to napęd na pewno by się przydał.
Ma ktoś może jakieś doświadczenia w tym temacie.
PS. Dodatkowo chciałbym podpytać o WSKę, bo chciałbym kiedyś mieć w kolekcji WSKę jakąś, i nie wiem co lepsze, polować w jakąś dwuramówkę z początku produkcji? ( ale mam WFM , wiec to prawie to samo) czy może w Kosa albo Kobuza z końca produkcji? Jeśli chodzi o wygląd to Kos mi się najbardziej podoba. No i to 125 , więc żona będzie mogła jeździć jak się przekona

. Na WFM jeździ po podwórku

.